Z pamiętnika piekarnika

Smakowite przepisy na każdą okazję... Dostojne torty i proste śniadania przeplatają się z wymyślnymi daniami pełnymi aromatów i niestandardowych połączeń... Zapraszam wszystkich smakoszy.

Wpis

czwartek, 04 maja 2017

Placuszki na maślance z płatkami Corn Flakes Kakao i Miód

 

Śniadanie spędzone z rodziną, to luksus na który powinniśmy sobie pozwolić każdego dnia. Czas, który poświęcimy dzieciom w dzieciństwie, zaprocentuje w przyszłości dobrymi kontaktami z naszymi pociechami.

W dzisiejszych czasach nie mamy zbyt dużo czasu, zwłaszcza poranki uciekają nam w pośpiechu. Czasami chwycimy w dłoń kanapkę i biegniemy dalej, a czasami wychodzimy z domu bez śniadania. Wystarczy jednak odrobina porannego zorganizowania, szybki przepis na coś smacznego i nawet w powszedni dzień możemy cieszyć się smacznym i zdrowym śniadaniem zjedzonym razem z naszymi najbliższymi.

Dzisiaj proponuję bardzo szybkie w przygotowaniu placuszki z płatkami Corn Flakes Kakao i Miód od marki Lubella.

Corn Flakes Kakao i Miód to wyjątkowe płatki, które łączą w sobie kukurydzę, naturalny miód oraz prawdziwe, intensywne kakao DecoMorreno. To nowatorskie połączenie naturalnych składników, zamknięte w każdym płatku, gwarantuje niespotykany wcześniej autentyczny, oryginalny smak, gdzie słodki miód idealnie balansuje lekką goryczkę prawdziwego kakao. Płatki zapewniają też codzienną porcję wartościowych minerałów: żelaza, fosforu, manganu i miedzi.

Do placuszków dodałam płatki i przyznam, że to świetny sposób, aby zwykłe placuszki zamienić w coś nowego i pysznego, po co cała rodzina chętnie sięgnie o poranku.

Placuszki wyszły puszyste i mięciutkie, z delikatnym posmakiem płatków - aromatem prawdziwego kakao i miodu.

Dzieci były zachwycone. Jasiek zajadał placuszki z zachwytem.


Placuszki na maślance z płatkami Corn Flakes Kakao i Miód

2 porcje/ tylko 15 minut J

 

 

 

1 szklanka maślanki

200 g mąki pszennej

2 łyżki cukru trzcinowego

½ łyżeczki sody oczyszczonej

Szczypta soli

1 jajo

1 szklanka płatków Corn Flakes Kakao i Miód Lubella

 

Maślankę mieszamy z jajkiem, dodajemy pozostałe składniki, oprócz płatków i intensywnie mieszamy łyżką do momentu, aż w cieście nie będzie grudek. Dodajemy płatki i całość delikatnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nakładamy pełną łyżkę ciasta i smażymy placuszki z obu stron do momentu, aż się zrumienią.

Odkładamy na papierową serwetkę.

Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.

 

 

 

 

Smacznego :-) 

 

 

 

 

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mamajulki080506
Czas publikacji:
czwartek, 04 maja 2017 12:28

Polecane wpisy

Komentarze

Dodaj komentarz

  • Gość Aga napisał(a) z *.play-internet.pl komentarz datowany na 2017/05/04 15:00:40:

    Bardzo lubimy nasze rodzinne śniadanka :) A przed śniadaniem zawsze pijemy wodę z cytryną :) Teraz kiedy mamy filtr na ujęciu wody w kuchni pobieramy wodę wprost z kranu i mamy gwarancję jej dobrej jakości no i smaku :)

Dodaj komentarz

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

kontakt: agnieszka.czapska-pruszak@wp.pl Agnieszka Czapska-Pruszak ul. Prusa 24A/1 64-920 Piła tel. 664 426 446
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
my foodgawker gallery
Blogi google-site-verification: google39c93e254b0ade97.html