Z pamiętnika piekarnika

Smakowite przepisy na każdą okazję... Dostojne torty i proste śniadania przeplatają się z wymyślnymi daniami pełnymi aromatów i niestandardowych połączeń... Zapraszam wszystkich smakoszy.

Wpis

wtorek, 02 sierpnia 2016

Parówki w cieście francuskim

Ekspresowa forma podania parówek, dalece odbiegająca od gotowanych. Owinięte paseczkami z ciasta francuskiego, zapieczone w piekarniku, smakują zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Można je podać też, jako ciekawą przekąskę do piwa, albo podczas spotkania ze znajomymi...

Tak proste, że można to przygotować jednocześnie bujając dziecko w wózku :-) 


Parówki w cieście francuskim

 

 

parówki

ciasto francuskie

tymianek

 

Ciasto francuskie tniemy na paseczki o szerokości około 1 cm i owijamy nimi parówki. Przed owinięciem parówki możemy delikatnie obsypać listkami świeżego tymianku. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 190 st.C piekarnika i pieczemy około 15 minut, aż ciasto ładnie urośnie i zarumieni się. Podajemy gorące. 

 

Smacznego :-) 

 


Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
mamajulki080506
Czas publikacji:
wtorek, 02 sierpnia 2016 20:52

Polecane wpisy

Wyszukiwarka

Kanał informacyjny

kontakt: agnieszka.czapska-pruszak@wp.pl Agnieszka Czapska-Pruszak ul. Prusa 24A/1 64-920 Piła tel. 664 426 446
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
my foodgawker gallery
Blogi google-site-verification: google39c93e254b0ade97.html